Raviristeilyt

Raviristeily kokoaa ystävät yhteen

Suosittuja Raviristeilyitä on järjestetty jo vuodesta 2017 – liikeideassa oli taustalla ongelman ratkaiseminen

Raviristeilyjen ensimmäinen siemen kylvettiin vuonna 2009, kun Jaajo meni toimittajana Toton SM-kisoihin. Hän ei ollut koskaan ennen käynyt raveissa eikä seurannut raviurheilua, mutta voitti tuolloin veikkaamallaan hevosella 9 400 euroa ja hurahti lajiin.

Raviristeilyjen kannalta tärkein oivallus syntyi, kun Jaajo ja hänen ystävänsä olivat erään kerran Ruotsissa Elitloppet-raveissa. Ravipäivän jälkeen Tukholma pursui väkeä ja Jaajon porukalla oli vaikeuksia päästä hotelliin ja ravintoloihin. Tuolloin Jaajo heitti ilmoille idean: pitää hankkia joko ravintola ja hotelli tai vuokrata kokonainen laiva, joka toimii sekä ravintolana että hotellina. Myöhemmin hän kauppasi bisnesideansa Silja Linelle ja loppu on historiaa.

Raviristeilyt vievät vuosittain 2 000 ihmistä Suomesta katsomaan Elitloppet-raveja Ruotsiin. Koko laiva on varattu vain raviristeilyväkeä varten ja se ajaa sekä ravintolan että hotellin virkaa. Lisäksi laivalla on monipuolista ohjelmaa ja huikea artistikattaus koko viikonlopuksi. Jaajo huolehtii tapahtuman markkinoinnista, neuvottelee artistit ja hoitaa Raviristeilyjen viihdepuolen.

www.raviristeilyt.fi

"Raviristeilyt ovat hienoja tapahtumia monestakin syystä. Monilla ystävilläni on jo ikää ja perhettä, mutta Raviristeily kokoaa meidät vuosittain ainakin kerran yhteen. Samalla Raviristeilyt ratkaisivat Elitloppet-reissujemme alkuperäisen ongelman ravintoloihin ja hotelleihin pääsystä. Moni piti ajatusta laivan vuokraamisesta laituriin kolmeksi yöksi järjettömänä, mutta ideasta tuli menestys. When there is a will, there is a way."

Jaajo Linnonmaa, yrittäjä