Bricco

Italialainen viinibaari Bricco | Helsinki & Turku

Kaikki lähti liikkeelle intohimosta italialaisiin ruokiin, viineihin, tuoksuihin ja makuihin

"Helsingissä on yksi ravintola, jossa on samanlaiset maut ja tuoksut kuin Italiassa". Tällä myyntipuheella Jaajon Italiasta Suomeen muuttanut ystävä houkutteli miehen illalliselle helsinkiläiseen ravintolaan, Annankadulle vuonna 2019. Illallinen oli ravintolaa kohtaan ihastusta ensisilmäyksellä. Kun Jaajo meni paikkaan toisen kerran, hän tarjoutui ostamaan puolet liiketoiminnasta. Neuvottelut päättyivät Jaajon enemmistöomistukseen.

Hetkeä myöhemmin Helsingin Kalevankadulle nousi toinen Bricco ja syksyllä 2021 konsepti levisi myös Turkuun, Aurakadulle. Nyt Italiaa hehkuvat viinibaarit ihastuttavat sekä Helsingissä että Turussa viineillään ja maistuvilla herkuillaan.

www.bricco.fi

"Kiinnostuin ravintola-alasta, koska bisnes on hyvin ihmisläheistä. Myös liiketoimintamalli on mielenkiintoinen, sillä tällä alalla tulokset näkyvät nopeasti. Jos esimerkiksi tänään mainostamme Briccon uusia kesädrinkkejä, voin mennä jo huomenna katsomaan, miten markkinointi näkyy. Menestyneen ravintolan tuote ja konsepti ovat tietenkin niitä, jotka rokkaavat, mutta myös markkinoinnilla voidaan tehdä paljon."

Jaajo Linnonmaa, ravintoloitsija